Welkom op de website van Kalsbeek Theaterdocent. Een site met informatie over theaterdocent Sander Kalsbeek. Naast theaterdocent is Sander ook regisseur, acteur en educatief theatermaker.

Bent u op zoek naar een inspirerende workshop, theatercursus of regisseur voor voorstellingen dan bent u hier op het juiste adres. De site heeft informatie over het huidige aanbod, maar ook mooie herinneringen van eerdere opdrachten.

Voor vragen of boekingen kunt u contact opnemen via het onderstaande contactformulier.

Naam  

E-mail 

 

Het Hogeland College

Sinds 2010 is Sander Kalsbeek werkzaam als docent op het Hogeland College te Warffum.
Alle onderbouw klassen op deze havo / vwo vestiging hebben drama als verplicht vak. Leerlingen uit klas 1,2 en 3 krijgen elke week een uur theater les. De lessen bestaan uit Lieduitbeelden, poppenspel, mime, monoloog, theaterspeelstijlen, improvisatie, dialogen en scene studie.

In de bovenbouw is drama een keuzevak. Fantastisch dat drama een examenvak is op deze school in het middelbaar onderwijs.

hogeland college

Naast theaterdocent geeft Sander het vak WFK.
Wereldgodsdiensten, Filosofie en Klassieken is een vak voor de eerste jaar leerlingen. De leerlingen krijgen elke periode een ander onderdeel. De lessen zijn levens beschouwend en zorgen bij aan een klimaat van begrip en respect voor je medeleerling.

Naast het lesgeven is Sander mentor van de brugklas.
Leerlingen die net op school komen begeleiden naar een fijne schooltijd is een meerwaarde voor het docentschap. Tijdens afwezigheid van zorg coördinatoren is Sander ook tijdelijk in deze functie inzetbaar. Veel gesprekken met leerlingen en juist de leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben helpen past bij de passie van Sander in het onderwijs.

Als docent geeft Sander samen met de docentencoach ook trainingen als trainingsacteur voor zijn collega’s. Klassituaties kunnen geoefend worden in scenes. Docenten geven elkaar dan feedback.

Cursus

Cursus Theater voor kinderen en volwassenen te Hardegarijp
Cursus Theater maken voor kinderen in het Atrium te Sneek
Cursus theater en cursus muziektheater voor Opus 3 te Dokkum

Workshops

Workshop / Training voor docenten

Workshop in het onderwijs voor leerlingen

workshop school 2workshop school

 

Workshop voor bedrijven, verenigingen en individuen

Workshop training voor docenten

Workshop: Hoe kom ik over? ( 2 a 4 uren )
Deze workshop is geschikt voor grote groepen. De workshop past goed als activiteit voor studiemiddagen of bijscholingsdagen. Sander kan als trainer / acteur goed uitbeelden wat lichaamstaal doet met een groep. Naast lichaamstaal is stemgebruik ook een wezenlijk onderdeel. Hij spiegelt, confronteert en doet voor hoe het wel kan en vooral ook niet moet.
Deze workshop voor 2 uren: Kosten 400 euro (excl. BTW)
Deze workshop voor 4 uren: Kosten 800 euro (excl. BTW)

Workshop: Klassenmanagement / mentorsituaties ( 2 uren )
De workshop komt het best tot zijn recht met kleine groepen van maximaal 10 personen. In een kleine groep is de sfeer veiliger en intiemer. Sander speelt als trainingsacteur situaties waarin een docent moet handelen met situaties in de klas. Hij geeft prikkelende voorbeelden met 1 op 1 gesprekken en voor volle klassen. Spannend is het moment dat de deelnemen mag oefenen op Sander als acteur in trainingen. Deze workshop is geschikt voor de net beginnende docent als de ervaren docent.
Kosten voor deze workshop: 400 euro (excl. BTW)

Workshops: Theater in het onderwijs

Basisonderwijs:
Sander kan kennismakingslessen drama verzorgen voor groep 1 t/m 8. Voor de eerste 2 groepen werkt hij maximaal een half uur per groep per keer. Dit heeft te maken met de concentratieboog van de kinderen. Groep 3 t/m 8 kunnen makkelijk een uur volhouden. Kosten: 50 euro per uur (minimaal 2 uren)

foto workshop basisschool

Middelbaaronderwijs:
Aangezien Sander een vaste werkplek heeft in het middelbaar onderwijs weet hij de leerlingen meteen te boeien. De energie in de lessen zorgt ervoor dat de leerlingen al meedoen voor ze het in de gaten hebben. Kosten: 50 euro per uur (minimaal 2 uren)

foto cursus sneek

Beroepsonderwijs:
Sander is werkzaam geweest op de Friese Poort te Leeuwarden. Hier heeft hij lesgegeven aan mbo studenten. Zowel voor het mbo als hbo zijn er workshops op maat te bestellen. Afhankelijk voor welke doelgroep / beroepskeuze de workshop gegeven gaat worden zijn er opties mogelijk.
Kosten: 50 euro per uur (minimaal 2 uren)

Workshops voor bedrijven, verenigingen en individuen

Neem gerust contact op voor wat er mogelijk is. Een workshop improvisatie, scene studie en/of theaterspeelstijl kan gemaakt worden voor bedrijven als teambonding, maar ook voor amateur theater verenigingen als verdieping. Auditie training is ook een mogelijkheid. Zowel groepen als individuen kunnen een workshop op maat aanvragen.