Welkom op de website van Kalsbeek Theaterdocent. Een site met informatie over theaterdocent Sander Kalsbeek. Naast theaterdocent is Sander ook regisseur, acteur en educatief theatermaker.

Bent u op zoek naar een inspirerende workshop, theatercursus of regisseur voor voorstellingen dan bent u hier op het juiste adres. De site heeft informatie over het huidige aanbod, maar ook mooie herinneringen van eerdere opdrachten.

Voor vragen of boekingen kunt u contact opnemen via het onderstaande contactformulier.

Naam  

E-mail 

 

Nationaal

Theater Smoar
Voor theater Smoar heeft Sander als regisseur twee verschillende educatieve voorstellingen ontwikkeld. Samen met Noortje Vos en Anne Zijlstra heeft Sander onderzoek gedaan naar alcohol gebruik en de gevolgen daarvan. Voor basisscholen en middelbaar onderwijs zijn de voorstellingen Afslag en De la noya ontwikkeld.

Afslag
Een voorstelling over keuzes maken. Twee spelers spelen 8 verschillende rollen die allemaal keuzes gemaakt hebben in het leven. Als een school reünie kijken ze 10 later terug op hun keuzes. Wie kon er nee zeggen en wie kiest heel bewust voor ja?

Voorstelling "Afslag"

Voorstelling “Afslag”

De la Noya
Deze voorstelling gaat over een niet bestaand middel wat helemaal de nieuwe rage is. Tot hoever kan de la Noya bezit van je nemen? Het middel bestaat niet echt, maar als je de naam vervangt voor gamen, alcohol, drugs of seks kan De la Noya er wel degelijk echt zijn!

Dekema State
Een living historie voor basisschool kinderen in Friesland. De voorstelling speelt in en rondom Dekema State. Dekema State is een oud kasteeltje bij Jelsum. Detective schrijver Havank heeft hier veel van zijn boeken geschreven. Havank heeft ook een rol gekregen bij dit verhaal. De kinderen gaan als detectives opzoek naar het vermoorde hondje Nico. Sander schreef en regisseerde de voorstelling in opdracht van Tresoar, De Friese Poort en Dekema State.

Dekema State

Dekema State

Project De liefde
In opdracht van Frats (Fryske amateur toniel skoalle) heeft Sander met kinderen van een Internationale schakel klas een voorstelling over De liefde gemaakt. Met kinderen uit een azc kwamen de culturele verschillen aanbod, maar ook de overeenkomsten in liefhebben.

Mantelzorgers
Voor mantelzorgers in de gemeente Franekeradeel ontwikkeld Sander momenteel een voorstelling voor en over mantelzorgers. De voorstelling zal spelen in november 2016. Meer informatie volgt nog.


 

Internationaal

Tijdens het afstuderen aan de opleiding docent theater in Leeuwarden wilde Sander graag onderzoek doen naar Educatieve voorstellingen in Namibië. Met de Evergreen Theatre Group in Gobabis heeft Sander de voorstelling Lisa gemaakt.

Een voorstelling rondom het thema Aids. De voorstelling gaat over onze Westerse kijk op voorlichting versus de Afrikaanse bezwaren tegen deze Westerse oplossing. De voorstelling geeft geen oplossing, maar maakt wel discussie los rondom voorlichting geven rondom moeilijke thema’s als aids. Deze voorstelling heeft op verschillende plaatsen in Namibië gespeeld.

Link: De ein fan’e wrald

Link: Achter gesloten deuren

Link: Filmpje over Sander

link: filmpje afslag (start na 8 min)