Welkom op de website van Kalsbeek Theaterdocent. Een site met informatie over theaterdocent Sander Kalsbeek. Naast theaterdocent is Sander ook regisseur, acteur en educatief theatermaker.

Bent u op zoek naar een inspirerende workshop, theatercursus of regisseur voor voorstellingen dan bent u hier op het juiste adres. De site heeft informatie over het huidige aanbod, maar ook mooie herinneringen van eerdere opdrachten.

Voor vragen of boekingen kunt u contact opnemen via het onderstaande contactformulier.

Naam  

E-mail 

 

Workshops voor Opus 3

Het kek project bied scholen de kans om voor een kleine prijs workshops te boeken in de culturele hoek. Er zijn twee mogelijkheden. Een workshop toneel van Sander of een workshop muziektheater van Sander en muziekdocente Chantal Brunt.
Groep 1 tot en met 8
2 keer een les van een uur
Docent: Sander Kalsbeek

foto opus 3


Wat de kinderen leren tijdens de dramalessen!

Tijdens de lessen drama geeft de docent op speelse wijze les. De kinderen ervaren door de snelheid van het lesgeven dat voor de groep presenteren leuk kan zijn in plaats van spannend. De kinderen zijn al bezig voor ze het zelf in de gaten hebben. De structuur in werkvormen en veiligheid zorgen voor een les waarin kinderen leren samenwerken en presenteren. Persoonlijkheidsontwikkeling staat samen met plezier voorop en docenten zien hun eigen leerlingen van een totaal andere kant. De ‘stille’ leerling durft nu ineens wel en de ‘druktemaker’ kan ineens wel samenwerken. We werken niet vanuit tekst naar fysiek, maar juist van fysiek naar tekst. Doormiddel van uitbeelden en uitproberen ontstaan er vanzelf scenes. In heldere stappen kunnen leerling in zeer korte tijd een idee bedenken, experimenteren en presenteren. De theaterdocent differentieert tussen de verschillende groepjes, terwijl de leerlingen vanuit een positieve manier van coaching meer zelfverzekerd raken van hun eigen kunnen. Vanuit niets alles mogelijk maken doormiddel van fantasie, creativiteit en samenwerken. De kinderen leren het verschil tussen thuis spelen en voor publiek spelen. Werkvormen kunnen inspirerend werken voor de vaste docenten om na de les mee door te gaan of te gebruiken tijdens eindmusicals en kerstvoorstellingen.

6 lessen van 60 minuten
Docenten: Sander Kalsbeek en Chantal Brunt

MUZIEKTHEATER

Het project Muziektheater is geschikt voor de gehele basisschool. Elke groep maakt een eigen scène met muziek en theater. Samen vormt dit een totale voorstelling. In overleg met de docenten kan er ook voor een select aantal groepen gekozen worden.

Laat dat nou precies zijn wat je met het project Muziektheater gaat doen. Zes weken lang krijgen de leer-lingen afwisselend les van een echte theaterdocent & muziekdocent, waarbij ze de kneepjes van het mu-ziektheater vak leren. Het samen werken en het samen creëren staan centraal in deze lessen. Verder wordt er aandacht besteed aan improviseren, musiceren, bewegen, zingen & noteren. Dit is allemaal ver-pakt in het thema van de voorstelling.

Wie droomt er nou niet van om samen met klasgenoten een echte voorstelling te maken en deze uit te voeren voor een zaal vol familie, vrienden, opa’s & oma’s!